Koffiebars en carabinieri. Een ander boek over Italië

Dit vind je misschien ook leuk...

52 reacties

 1. Het hoofdstuk over Garibaldi ben ik aan het herlezen omdat we ook in de lessen Italiaans over deze held bezig zijn. Daar staat vermeld dat hij van 1935 tot 1948 naar Zuid-Amerika trok (p. 242). Dat zou 1835-1848 moeten zijn. Maar het blijft altijd leuk om een fragment uit jouw boek te herlezen!

 2. Het boek heb ik vandaag ontvangen, maar ben ook zeer benieuwd naar de promotievideo. Post je de link hier?

 3. Esther Potters schreef:

  Gefeliciteerd! En ja, ik wil graag nog zoveel meer weten over Italië, het lijkt me een heerlijk boek om in weg te duiken! Ik ga toch niet op vakantie dus ‘beleef’ ik Italië gewoon lekker in mijn eigen tuin, heerlijk toch, laat maar komen dat geweldige boek!

 4. Chiara Boniolo schreef:

  Hallo Miriam, Gefeliciteerd!? Over Italië wordt het veel gebabbeld maar op een hele oppervlakkige manier, als een echt Italiaan zou ik echt graag dit boek willen lezen? ik zal zwz ook de presentatie volgen.
  Veel groetjes,
  Chiara

 5. Petra schreef:

  Hoi Mirjam, Wat een toffe insteek! Maakt heel nieuwsgierig. Als ik ‘m win gaat ie mee naar Umbrië ?

 6. Petra schreef:

  Wat een toffe insteek! Maakt heel nieuwsgierig. Als ik ‘m win gaat ie mee naar Umbrië ?

 7. Gemmy schreef:

  Oh wauw, gaaf zeg! Wat zul je trots zijn! Brava! Ik en heel benieuwd!

 8. Leonie Doldersum schreef:

  Gefeliciteerd met je boek, het maakt mij nieuwsgierig, wij willen Italië gaan ontdekken na eerst Frankrijk de afgelopen jaren te hebben ontdekt. We zijn 2 jaar geleden voor het eerst naar Italië geweest, zijn aan de noordkant bij meer van Caldonazzo geweest en Venetië . Het heeft onze belangstelling gewekt. Met behulp van dit boek zouden wij graag het andere van Italië ontdekken. Ik ben heel benieuwd

 9. Leon, Italofiel schreef:

  “koffiebars en Carabinierie” lezen en dan sterven……..

 10. C. Huizing schreef:

  Gefeliciteerd! Wat leuk voor je! Lijkt mij geweldig om te lezen! Ik ben echt een Italië fan. Mis het heel erg, dat ik nu niet op vakantie erheen kan, vanwege de Corona. Heb als kind in Ostia gewoond, Rome is mijn stad! Ben benieuwd naar u onder vindingen.

 11. Smaranda Bosma schreef:

  Gefeliciteerd met je boek. Wat een leuke invalhoek voor je boek. Ik ben er erg benieuwd naar. Als Italië liefhebber mis ik het heel erg en je boek lijkt me perfect om me toch weer in Italië te wanen

 12. Margo schreef:

  Italië vat je niet zomaar! Een boek over il belpaese lezen is geen verspilde tijd.
  Ben benieuwd!

 13. Rachel Speelman schreef:

  Ciao Miriam! Als studente Italiaanse taal & cultuur, vind ik het ontzettend leuk dat er weer een mooi, nieuw boek over mijn (ons) geliefde land is geschreven! Ik doe ontzettend graag mee met deze winactie, maar niet voor mezelf maar voor een vriendin die net als ik Italiaans studeert en waarmee ik al enkele reizen naar Italië heb ondernomen! Ze heeft een lastig jaar gehad dus het lijkt me mooi om haar met zoiets te kunnen verrassen! Leuk initiatief. Cari saluti, Rachel

 14. Hanneke schreef:

  Dat zal moeilijk kiezen worden! Toch waag ik een poging; je boek lijkt me super!

 15. Wouter schreef:

  Hallo Miriam, wat leuk dat jij een boek hebt geschreven waarin ook heel veel andere Italiaanse zaken worden besproken. Ik heb er zelf 4,5 jaar gewoond en ken ook een ander Italië dan uit de reisgidsen. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en kijk uit naar jouw verhaal. Wouter

 16. Yvette schreef:

  Ik zou dit boek super graag willen winnen?! Het is een van mijn favoriete vakantielanden en de Italiaanse keuken staat voor mij op 1! De cultuur en gewoontes van de Italianen zijn voor ons noord Europeanen soms maar moeilijk te begrijpen, leuk om op deze manier een kijkje in de spreekwoordelijke “keuken” van dit prachtige land te kunnen krijgen. Ik heb een aantal Italiaanse vrienden hier in Amsterdam, weet zeker dat zij het ook top zouden vinden als ik mij meer verdiept heb in hun warme persoonlijkheden en gewoonten!

 17. Marlou schreef:

  Ook ik wil winnen!

 18. Mieke Schepens schreef:

  Ik maak graag kans op een exemplaar en laat dan op mijn boekenblog op Facebook weten hoe blij ik ben.

 19. Berit schreef:

  Hoi Miriam, gefeliciteerd met je boek! Ik ben erg benieuwd, dus ik doe graag een poging hem te winnen #fingerscrossed. Succes met de presentatie de 20e!

 20. Ellen Richter schreef:

  Gefeliciteerd! Geweldig, ben erg nieuwsgierig. Mijn cursus Italiaans is het begin voor als ik er wil gaan wonen, jouw boek zou zeker ook met de voorbereiding helpen!

 21. Rob Steijger schreef:

  Ben absoluut geïnteresseerd, want zodra het weer kan, stop ik m’n laptop en een paar schone onderbroeken in mijn rugtas en ga ik treinen van noord naar zuid en weer terug. Want vliegen is zó pre-2020!

 22. Inge schreef:

  Ligurië, dat is onze (mijn echtgenoot en ondergetekende) provincie geweest. Genua, ons woonadres voor ruim 2 jaar…La Superba vlakbij i Nervi ❤️??
  De koffiebars mis je altijd waar je ook buiten in Italië bent en de carabinieri volgens sommige vriendinnen haha! Die vinden zij zeer sexy maar zeker ook de rest…

 23. mariek lankhorst schreef:

  Fantastisch boek is dat, het inspireert mij enorm, ik kom al ruim 13 jaar ieder jaar soms 2 keer per jaar naar Italië, het is een fantastisch land met een 1001 grote, kleine, onbekende en bekende plaatsen. Een land met uitstekende eten en overheerlijke wijn. Je krijgt er nooit genoeg van. I love Italy, ik kom er aan…

 24. Anne schreef:

  Hoi Miriam, door het voorwoord ben ik al héél enthousiast geworden voor jouw nieuwe boek. Als Italië liefhebster neem ik alles in me op wat er over dit mooie land te lezen is. Jouw prachtige boek wil ik héél graag lezen! ☀️????

 25. Anne schreef:

  Wat een heerlijk boek, ik ben er nu al weg van. Alleen al door te horen hoe je er mee bezig bent geweest en wat je erin hebt verwerkt!

 26. Ilona schreef:

  Wat interessant! Ik hou van Italië; van de smaak, ambacht en passie. Meer achtergrondinformatie zou zo leuk zijn!

 27. Jet Verberne schreef:

  Auguri !! Ik zou het boek dolgraag willen lezen en daarna leg ik het in onze boekenkast voor onze gasten in onze B&B / Agriturismo in Italië.

 28. Paula schreef:

  Dat zou ik leuk vinden om aan mijn dochter te geven, die Italiaanse taal en cultuur studeert.

 29. An Lathouwers schreef:

  De ideale lectuur om dit jaar wel terug en goed voorbereid naar Italië te kunnen vertrekken op vakantie! Wil ik graag winnen om me alvast mentaal helemaal voor te bereiden ☺️

 30. Claudia schreef:

  Italië is onze favoriete land. Vorig jaar zijn we niet geweest. Het zou toch mooi zijn als we deze zomer in Italië dit boek te lezen

 31. Carine schreef:

  Ciao,
  De bizarre titel alleen al maakt mij heel nieuwsgierig.
  Hopelijk heb ik eens chance 🙂

 32. Pieter Ypeij schreef:

  Italia il paese pieno di sorprese con bellissimi scorci pittoreschi e borghi

 33. Jeannette schreef:

  Hoi Miriam
  Over Italië en Italianen raak je nooit uitgeschreven en uitgelezen . Dit boek springt er qua titel erg bovenuit. Bizarre combinatie Koffiebars en carabinieri. Heerlijk! Zoals Italianen zijn. Ik wil me heel graag laten verrassen door dit boek. Ti prego. Veel succes met de lancering!?☕

 34. Diana Koedood schreef:

  Gefeliciteerd wat lijkt me dit een leuk boek. Inderdaad de standaard dingen weten we wel maar het zijn juist de achterliggende verhalen waardoor je je nog meer verbonden gaat voelen met dit geweldige land. Kijk er in ieder geval naar uit om dit boek te gaan lezen

 35. Jacqueline schreef:

  …. Wow….. leuk, een boek over hoe Italië werkelijk is! Wat zou ik die graag willen winnen, ik ben verslaafd aan Italië!

 36. Michelle schreef:

  Gefeliciteerd!! Als echte Italië fans, wil ik heel graag je boek lezen. Dit jaar hopen we een trip te maken van Napels naar Sicilie via Puglia.
  Zoveel zin in. Een eigen huisje in Italië staat nog hoog op ons lijstje?
  Heel veel succes met de verkoop van je boek!

 37. Hi Miriam, na lang wachten ligt je boek deze week dan eindelijk in de winkel. Als gelijkgestemde Italië liefhebber, ben ik reuze nieuwsgierig naar jouw reis door Italië met al zijn leuke weetjes, nieuwe feitjes, anekdotes, geschiedenis en cultuur. Hoop dat het een groot succes gaat worden!

 38. Nancy schreef:

  Lijkt me een zalig boek om te lezen over mijn favoriete vakantieland! Reizen zonder zorgen vanuit mooie woorden en zinnen die dan de juiste beelden oproepen, ik kan niet wachten eigenlijk! ?

 39. Angela schreef:

  Oh wat gaaf! Nog meer inspiratie en informatie voor onze Grand Tour volgende zomer door Italië. Loot heel graag mee voor een pracht exemplaar.

 40. Rebecca schreef:

  Ik heb in rome gewoont 8jaar lang.mijn kinderen zijn er geboren.ik hou van italie.het is en blijft zo een mooi land.ik zou super graag het boek willen winnen.want wil nog zoveel meer zien van italie

 41. Laura van Dijk schreef:

  Wat gaaf, een boek over Italië dat dieper duikt in de cultuur en samenleving. Ik heb er zin in, om mij zo onder te dompelen in Italiaanse wetenswaardigheden, om mij even in het échte Italië te wanen….

 42. Hans schreef:

  Ik ben heel nieuwsgierig naar het boek en wil dan ook graag meedingen naar een exemplaar!

 43. Giordana Mendola schreef:

  De titel en omslag: Geweldig!!! En daarom zo nieuwsgierig naar jouw boek! Gefeliciteerd, ik maak graag kans om dit boek te winnen. Ik ben half-Italiaanse, mis mijn Italia enorm hoop heerlijk in augustus weer de laars en Sicilie te kunnen bezoeken met dit boek mee voor bij het zwembad of het strand!

 44. Marjorie van Breda schreef:

  Geweldig, lijkt me een super mooi boek, gefeliciteerd daarmee.
  Zou hem graag winnen en als dat niet lukt ga ik hem zeker bestellen..
  Veel succes, groeten Marjorie

 45. Inge schreef:

  Daar maak ik graag kans op. Lijkt me presentatie ga ik me aanmelden. leuk. Ook de

 46. Elseline schreef:

  Buongiorno Miriam, jouw boek wil ik echt graag lezen! Hoewel ik na 4 jaar Europese Studies en 25 jaar elk naar Italië al veel over het land weet, staan er voor mij vast ook wel nieuwe interessante feitjes in. Ik doe dan ook graag mee met de win-actie! Mocht ik niet winnen, dan komt het boek zeker op mijn lijstje voor mijn verjaardag, begin juli. En kan ik meenemen naar… Italië, komende zomervakantie! (#fingerscrossed). Cordiali saluti, Elseline

 47. Marrieke Hop schreef:

  Ciao Miriam,

  Als ik je omslag van je boek zie, krijg ik heimwee naar Italië. Ik kan niet wachten om in Augusto weer naar ons favoriete land te gaan. Het lijkt mijn een zeer interessant boek.
  Buona Giornata!!

 48. Rieneke schreef:

  Dit boek zou ik graag winnen. Ahhh we kunnen toch niet wachten om weer naar Italië te mogen… Afgelopen winter hebben we Puglia moeten annuleren. We staan nu te trappelen om weer weg te mogen! Helaas ben ik de 15e verhinderd voor de boekpresentatie ?. Succes ermee!

  • Winny schreef:

   Gefeliciteerd met uw nieuwe boek. Heerlijk lijkt het mij om even weg te dromen over Italië en fijne verhalen lezen. Ik ben heel benieuwd.

 49. Ida de Jager schreef:

  Hoi Miriam!
  Ik werd meteen nieuwsgierig naar jouw boek, de omslag alleen al doet mij verlangen naar Italië.
  Mooier dan dit kan ik het niet maken;-)
  Ciao!

 50. Imre te Velde schreef:

  Gefeliciteerd met je boek! Het lijkt mij een erg interessant boek. Helemaal om te lezen voordat ik (na 2 jaar) eindelijk weer naar Rome ga over 5 weken (als alles goed blijft gaan). Ik kan niet wachten om helemaal in de Italiaanse sferen te komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA