Koffiebars en carabinieri

Koffiebars en carabinieri

Koffiebars en carabinieri. Een ander boek over Italië

Iedereen weet wel iets over Italië: waar de scheve toren staat, dat ze er pasta eten en dat ze er goed kunnen voetballen. Maar er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over dit prachtige land, met zijn bergen, stranden en vulkanen. Koffiebars en carabinieri brengt je drie stappen dieper het land in dan je zelf als toerist zou komen. Niet eerder kwamen geschiedenis, reizen en interviews zo mooi bij elkaar in één boek over Italië.

Italië-expert Miriam Bunnik reist door de laars, op zoek naar de verhalen achter typisch Italiaanse verschijnselen. Van klassiekers als caffè, de Fiat 500 en pizza, tot belangrijke Italiaanse historische personen over wie je weleens hebt gehoord, zoals Garibaldi en Dante. Van de vanzelfsprekende liefde van Italianen voor hun geboorteplaats tot de herkomst van de Italiaanse vlag. Miriam klopt onderweg aan bij Italianen die er meer van weten en die haar vertellen over hun passies, tradities en cultuur. Ze zit op de bank bij een fanatieke voetbalsupporter, eet een bordje pasta bij een traditionele pastamaakster en wisselt van gedachten met een toegewijde carabiniere. Zo brengt ze de rijke geschiedenis en cultuur van Italië tot leven.

Over de auteur

Miriam Bunnik (1983) raakte tijdens een schoolreis naar Rome gefascineerd door Italië. Ze ging Italiaanse taal en cultuur studeren en werd vertaler en docent. Samen met Mara Schepers vertaalde ze onder meer Het leugenachtige leven van volwassenen van Elena Ferrante, Schittering van Margaret Mazzantini en nog talloze andere boeken. En ook al woont ze in Nederland, dankzij haar Genuese echtgenoot Andrea en zijn familie hoeft ze niets van Italië te missen.

Meer informatie:

:: Website van Uitgeverij Wereldbibliotheek

:: Vooraankondiging op mijn eigen blog.

Miriam Bunnik

Verkrijgbaar bij:

Bestel hier een gesigneerd exemplaar!

Het boek is verkrijgbaar bij Athenaeum Amsterdam, Donner Rotterdam, Bol.com (affiliate), Verkaaik in Gouda, en heel veel andere lokale boekhandels.

Recensies en vermeldingen:

Bespreking op Leeskost en op Ongewoon lekker.

Sarah Puozzo van South en Pepper schreef erover.

Eliane Roest noemde het boek op haar site Instagrambloggers.

Nieuwsblad.be schreef een recensie.

Een lezersrecensie op hebban.nl!

Vermelding in de Libelle, Volkskrant boeken en de Volkskeuken van de Volkskrant.

Recensie op het Belgische Italiëblog Cosiddetto en op DitisItalië.nl.

Recensie in de Trouw!

Website van schrijfcoach Eveline Broekhuizen.

Bespreking in aflevering 41 van de Italiëpodcast!

Winactie op Franska.nl

Ik kwam op de radio bij omroep Brabant, bij Eefkes podium: Koffiebars en carabinieri radiofragment.

Leuke vermelding op Ciao tutti!

Vermelding op de website van de Wereldreizigersclub